Publikationen
Stellungnahmen
- Cannabidiol in Foods and Food Supplements: Evaluation of Health Risks and Health Claims, 202(externer Link)
- Controversy on health-based guidance values for bisphenol A—the need of criteria for studies that serve as a basis for risk assessment, 202(externer Link)
- Dietary glycation compounds – implications for human health, 202(externer Link)
- Commentary of the SKLM to the EFSA opinion on risk assessment of N-nitrosamines in food, 202(externer Link)
- Lebensmittel- und Ernährungsforschung in Deutschland, 202(Download)
- Acetaldehyde as a Food Flavoring Substance: Aspects of Risk Assessment, 202(externer Link)
- Basic concepts of mixture toxicity and relevance for risk evaluation and regulation, 202(externer Link)
- Evaluation of the genotoxic potential of acrylamide: Arguments for the derivation of a tolerable daily intake (TDI value), 202(externer Link)
- Salivary nitrate/nitrite and acetaldehyde in humans: potential combination effects in the upper gastrointestinal tract and possible consequences for the in vivo formation of N-nitroso compounds—a hypothesis, 202(externer Link)
- Stellungnahme zu Acetaldehyd als Aromastoff: Aspekte der Risikobewertung, 202(Download)
- Stellungnahme zu Acetaldehyd als Aromastoff: Aspekte der Risikobewertung (Verkürzter Report), veröffentlicht im Journal of Consumer Protection and Food Safety, 202(externer Link)
- Contribution to the ongoing discussion on fluoride toxicity, 202(externer Link)
- Aspects of high hydrostatic pressure food processing: Perspectives on technology and food safety, 202(externer Link)
- Mode of action based risk assessment of genotoxic carcinogens, 202(externer Link)
- Comparison of points of departure between subchronic and chronic toxicity studies on food additives, food contaminants and natural food constituents, 202(externer Link)
- Toxicity of fluoride: critical evaluation of evidence for human developmental neurotoxicity, 202(externer Link)
- Behandlung von Lebensmitteln mit hydrostatischem Hochdruck, 201(Download)
- Quality Criteria for Studies on Dietary Glycation Compounds and Human Health, 201(externer Link)
- Effects of isoflavones on breast tissue and the thyroid hormone system in humans: a comprehensive safety evaluation, 201(externer Link)
- Safety aspects of the production of foods and food ingredients from insects, 201(Download)
- Sicherheitsaspekte bei der Herstellung von Lebensmitteln und Lebensmittelinhaltsstoffen aus Insekten, 201(Download)
- Einsatz Ohmschen Erhitzens zur Behandlung von Lebensmitteln, 201(Download)
- Use of ohmic heating for the treatment of foods, 201(Download)
- Zusatz von pharmakologisch aktiven Substanzen zu Produkten, die als Nahrungsergänzungsmittel und Lifestyle-Lebensmittel vermarktet werden, 201(Download)
- Phytosterol-Oxidationsprodukte in Lebensmitteln: Analytik, Vorkommen, Exposition und biologische Effekte, 201(Download)
- Phytosterol oxidation products in foods: Analysis, occurrence, exposure and biological effects, 201(Download)
- Nitrate and Nitrite in the Diet: An approach to assess Benefit and Risk for Human Health, 201(Download)
- Toxicological evaluation of red mould rice: an update, 201(Download)
- Thermally induced/process-related contaminants: The example of acrolein and the comparison with acrylamide, 201(Download)
- Toxikologische Bewertung von Rotschimmelreis: Aktualisierung, 201(Download)
- Stellungnahme zum Einsatz von Plasmaverfahren zur Behandlung von Lebensmitteln, 201(Download)
- Use of plasma processes for treatment of foods, 201(Download)
- Thermisch induzierte/prozessbedingte Kontaminanten: Das Beispiel Acrolein und der Vergleich zu Acrylamid, 201(Download)
- Aktualisierung der toxikologischen Beurteilung von Furocumarinen in Lebensmitteln, 201(Download)
- Update of the toxicological assessment of furanocoumarins in foodstuffs, 201(Download)
- Opinion on the concept of 'History of safe use', 201(Download)
- Mikrobielle Kulturen für Lebensmittel, 201(Download)
- Microbial food cultures, 201(Download)
- Vorkommen von Glycidol-Fettsäureestern in raffinierten Pflanzenfetten, 200(Download)
- Isoflavones as phytoestrogens in food supplements and dietary foods for special medical purposes, 200(Download)
- Evaluation of food supplements containing other ingredients than vitamins and minerals, 200(Download)
- Hochspannungsimpulsbehandlung von Lebensmitteln, 200(Download)
- Annex to the SKLM opinion "Microcystins in Algae Products Used as a Food Supplement", 200(Download)
- Microcystins in algae products used as food supplements, 200(Download)
- Nanopartikel in Lebensmitteln, 200(Download)
- Einsatz von Phytosterinen in Lebensmitteln, 200(Download)
- Toxicological Assessment of Furocoumarins in Foodstuffs, 200(Download)
- Toxikologische Beurteilung von Furocumarinen in Lebensmitteln, 200(Download)
- Microcystine in Algenprodukten zur Nahrungsergänzung, 200(Download)
- Annex zur SKLM-Stellungnahme "Microcystine in Algenprodukten zur Nahrungsergänzung", 200(Download)
- Natürliche Lebensmittel-Inhaltsstoffe: Beurteilung der Toxizität einer Substanz bei isolierter Verabreichung im Vergleich zur Aufnahme als Bestandteil der Nahrung, 200(Download)
- Assessing the toxicity of substances administered as pure compounds compared to their ingestion as inherent food components, 200(Download)
- Isoflavone als Phytoestrogene in Nahrungsergänzungsmitteln und diätetischen Lebensmitteln für besondere medizinische Zwecke, 200(Download)
- Toxicological evaluation of red mould rice, 200(Download)
- Beurteilung von Nahrungsergänzungsmitteln mit anderen Stoffen als Vitaminen und Mineralstoffen, 200(Download)
- Potentielle Beteiligung einer oralen Glutamat-Aufnahme an chronischen neurodegenerativen Erkrankungen, 200(Download)
- The potential involvement of glutamate ingestion in chronic neurodegenerative diseases, 200(Download)
- Glycyrrhizin, 200(Download)
- Safety assessment of high pressure treated foods, 200(Download)
- Sind unsere landwirtschaftlichen Produkte tatsächlich so nährstoffarm geworden, dass wir Nahrungsergänzungsmittel benötigen?, 200(Download)
- Sicherheitsbewertung des Hochdruck-Verfahrens, 200(Download)
- Glycyrrhizin, 200(Download)
- Toxikologische Beurteilung alpha,beta-ungesättigter aliphatischer Aldehyde in Lebensmitteln, 200(Download)
- Algal toxins, 200(Download)
- Algentoxinen, 200(Download)
- Kontaminationen mit Fusarium-Toxinen in Futter- und Lebensmitteln, 6. November 200(Download)
- Pyrrolizidin alkaloids in honey, bee-keeper products and pollen products, 200(Download)
- Pyrrolizidinalkaloiden in Honigen, Imkereierzeugnissen und Pollenprodukten, 200(Download)
- Einsatz von Phytosterolen und Phytosterolestern in Lebensmitteln, 200(Download)
Weitere Informationen
Mitteilungen
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Mitteilung 7 "Lebensmittel und Gesundheit II / Food and Health II" Sammlung der Beschlüsse und Stellungnahmen / Opinions (1997 - 2004), DFG-Senatskommission zur Beurteilung der gesundheitlichen Unbedenklichkeit von Lebensmitteln (ISBN 3-527-27519-3, WILEY-VCH, 2005)
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Mitteilung 6 "Kriterien zur Beurteilung Funktioneller Lebensmittel/Criteria for the Evaluation of Functional Foods, Sicherheitsaspekte/Safety Aspects", DFG-Senatskommission zur Beurteilung der gesundheitlichen Unbedenklichkeit von Lebensmitteln (ISBN 3-527-27515-0, WILEY-VCH, 2004)
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Mitteilung 5 "Carcinogenic/Anticarcinogenic Factors in Food" Symposium Kurzfassung DFG-Senatskommission zur Beurteilung der gesundheitlichen Unbedenklichkeit von Lebensmitteln (ISBN 3-527-27597-5, WILEY-VCH, 2000)
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Mitteilung 4 "Hormonally Active Agents in Food" Symposium Kurzfassung, DFG-Senatskommission zur Beurteilung der gesundheitlichen Unbedenklichkeit von Lebensmitteln (ISBN 3-527-27582-7, WILEY-VCH, 1998)
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Mitteilung 3 "Lebensmittel und Gesundheit" Sammlung der Beschlüsse, Stellungnahmen und Verlautbarungen aus den Jahren 1984 - 1996: DFG-Senatskommission zur Beurteilung der gesundheitlichen Unbedenklichkeit von Lebensmitteln (ISBN 3-527-27581-9, WILEY-VCH, 1998)
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Mitteilung 2 "Food Allergies and Intolerances" Symposium Kurzfassung, DFG-Senatskommission zur Beurteilung der gesundheitlichen Unbedenklichkeit von Lebensmitteln (ISBN 3-527-27574-6, WILEY-VCH, 1996)
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Mitteilung 1 "Begriffsbestimmungen im Lebensmittelbereich" DFG-Senatskommission zur Beurteilung der gesundheitlichen Unbedenklichkeit von Lebensmitteln (ISBN 3-527-27394-8, WILEY-VCH, 1991)
Symposiumsbände
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Symposiumband VI "Risk Assessment of Phytochemicals in Food: Novel Approaches" DFG Senatskommission zur gesundheitlichen Bewertung von Lebensmitteln (ISBN 978-3-527-32929-8, WILEY-VCH, 2010)
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Symposiumsband V "Thermal Processing of Food: Potential Health Benefits and Risks" DFG-Senatskommission zur Beurteilung der gesundheitlichen Unbedenklichkeit von Lebensmitteln (ISBN 978-3-527-31909-1, WILEY-VCH, 2007)
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Symposiumsband IV "Functional Food: Safety Aspects" DFG-Senatskommission zur Beurteilung der gesundheitlichen Unbedenklichkeit von Lebensmitteln (ISBN 3-527-27765-X, WILEY-VCH, 2004)
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Symposiumsband III "Carcinogenic/Anticarcinogenic Factors in Food" DFG-Senatskommission zur Beurteilung der gesundheitlichen Unbedenklichkeit von Lebensmitteln -(ISBN 3-527-27144-9, WILEY-VCH, 2000)
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Symposiumsband II "Hormonally Active Agents in Food" DFG-Senatskommission zur Beurteilung der gesundheitlichen Unbedenklichkeit von Lebensmitteln -(ISBN 3-527-27139-2, WILEY-VCH, 1998)
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Symposiumsband I "Food Allergies and Intolerances" DFG-Senatskommission zur Beurteilung der gesundheitlichen Unbedenklichkeit von Lebensmitteln -(ISBN 3-527-27409-X, WILEY-VCH, 1996)